Verslag recordpoging en uitreiking straatprijs

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de recordpoging met de gele kerstmutsen. Wekenlang leefde Strijen naar dit moment toe. Straten en huizen werden versierd, de ene nog mooier en uitbundiger dan de andere. Alles om de luchtfoto’s van 3 november zo geel mogelijk te krijgen. Strijen, het gele hart van de Hoeksche Waard, nog één keer goed op de kaart zetten voordat we 1 januari 2019 overgaan in de gemeente Hoeksche Waard.

Strijen, het gele hart van de Hoeksche Waard
De weersomstandigheden waren zaterdag perfect en de sfeer zelfs nog beter. De saamhorigheid onder de enthousiaste aanwezigen was voelbaar en zichtbaar! De inwoners hadden zich uitgedost in de mooiste gele creaties en droegen uiteraard allemaal de gele kerstmuts. Rond 12.00 uur vloog er een vliegtuig over om de recordpoging te fotograferen. Fotograaf Mary Romijn legde de groep vast vanuit de lucht, een bijzonder aandenken aan deze leuke bijeenkomst.

Recordpoging

De beoogde 500 personen hebben we niet gehaald, maar met bijna 300 personen met een gele kerstmuts is het nog steeds een uniek record. De poging wordt daarom alsnog aangemeld bij het Guinness Book of World Records.

Wil je de luchtfoto zien en downloaden? Klik dan op onderstaande button!

Bekijk en download de luchtfoto

Straatprijs

Na de recordpoging werd de straatprijs uitgereikt. De afgelopen weken hebben veel huishoudens de handen ineen geslagen om met elkaar de straat en huizen te versieren. Een groep van zo’n 20 verschillende Strijenaren, de klankbordgroep van Van ’t jaer is ’t geel, heeft gestemd op de straat die in hun ogen het best versierd was. Zij konden stemmen op 6 genomineerde straten: 't Hoogt, Fruitgaard, Gleede, Kwartelstraat, Irenestraat en de Nieuwestraat.

De stemmen zijn geteld en de burgemeester maakte bekend dat de Nieuwestraat de meeste stemmen kreeg. 't Hoogt volgde kort daarop met een tweede plaats, gevolgd door de Irenestraat op de derde plaats. De Nieuwestraat krijgt, met alle deelnemende buren, namens de gemeente Strijen een diner aangeboden in De Batterij.

We bedanken iedereen die er was voor 't enthousiasme en je aanwezigheid. We kijken terug op een gezellige dag!

Meer foto's van 3 november vind je onder andere op onze Facebookpagina.

burgemeester Waaijer met het nieuwe straatnaambord voor de Nieuwestraat
beeldmerk Van 't jaer is't geel

Van’t jaer is’t geel is een initiatief van de Gemeente Strijen in samenwerking met ConQuest.

Privacy verklaring

Contact

Annette van der Wulp
Industriestraat 6
3291 CL Strijen

0186 656 222
annette.vanderwulp@conquest.nl