Strijen in de ban van Straatprijs!

Van’t jaer is’t geel! Dit is het thema waarmee op ludieke wijze afscheid wordt genomen van de huidige gemeente Strijen. Met deze kleur, die nadrukkelijk voorkomt in het huidige gemeentelogo, wordt aangetoond dat Strijen het gele hart vormt van de Hoeksche Waard. Om dit ook echt zichtbaar te maken is er een aantal ludieke acties bedacht.

Zo kleuren alle straten in de gehele gemeente langzaamaan geel; er valt namelijk een leuke straatprijs te winnen voor de straat met de meest creatieve en uitgebreide versiering. Bij Puk & Poppedijn aan de Boompjesstraat en in het gemeentehuis kunnen inwoners, zolang de voorraad strekt, hiervoor gratis een gele vlaggetjeslijn ophalen. Maar zelfgemaakte creatieve en gele versiering mag natuurlijk ook!

zelfgemaakte decoraties van bewoners van 't Hoogt
Maken van gele decoraties aan 't Hoogt

Recordpoging op zaterdag 3 november

Naast de straatprijs, dingen de inwoners van de gemeente Strijen ook mee naar een vermelding in het Guinness Book of Records. Alle versieringen én de mensen, worden op zaterdag 3 november om 12.00 uur op de foto gezet. Dit gebeurt op twee manieren: vanuit een vliegtuigje dat om 12.00 uur overvliegt én vanaf de grond. Alle inwoners van de gemeente Strijen worden vanaf 11.30 uur verwacht op ijsbaan het Molenschaar in Strijen.

Door minimaal 500 mensen op de foto te zetten met een gele kerstmuts op, komen de inwoners in aanmerking voor de recordpoging. Tijdens de Herfstmarkt op 1 september zijn er al een flink aantal kerstmutsen uitgedeeld, maar op zaterdag 3 november zijn er ook nog voldoende voorradig. Kom ook! Neem je vrienden, familie en collega’s mee en laat zien hoe creatief en vrolijk Strijenaren zijn!

Tijdens de recordpoging kun je ook meezingen en dansen met het lied ‘Strien in ons hart’.

Kunstproject
Alle schoolklassen uit de gemeente Strijen en de kunstenaars van Het Molenschaer in Strijen hebben een bijdrage geleverd aan een aantal mooie kunstwerken die in de maanden november en december te zien zijn in het Museum Het land van Strijen. Vanuit het thema is gewerkt aan typische ‘gele’ en Strijense herinneringen en ervaringen. Het Museum Het land van Strijen is geopend op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

IJsbaan
In december wordt het jaar afgesloten met een echte ijsbaan op het evenemententerrein Molenschaer aan de Leeuwerikstraat. In de eerste week van de kerstvakantie kan door jong en oud lekker worden geschaatst, waarbij iedereen zijn kerstmuts natuurlijk nog eens op kan zetten. Want Van’t jaer is’t immers geel!

beeldmerk Van 't jaer is't geel

Van’t jaer is’t geel is een initiatief van de Gemeente Strijen in samenwerking met ConQuest.

Privacy verklaring

Contact

Annette van der Wulp
Industriestraat 6
3291 CL Strijen

0186 656 222
annette.vanderwulp@conquest.nl