Deel jouw herinneringen aan Strijen!

Ook al houdt gemeente Strijen op met bestaan, toch zal Strijen altijd Strijen blijven! Een uniek stukje Hoeksche Waard met veel historie, gezelligheid en vooral eigenheid die nooit verloren zal gaan.

Van ’t jaer is’t geel is heel benieuwd naar deze verhalen.

Dus hierbij de oproep aan alle inwoners, maar ook scholen, bedrijven, verenigingen en stichtingen in onze dorpen Mookhoek, Strijen en Strijensas en onze buurtschappen Cillaarshoek, De Klem, Keizersdijk, Oudendijk, Steenplaats en Zwanegat, om je herinneringen met ons te delen.

Dit mag in elke vorm. Denk aan een gedicht of een persoonlijk verhaal, een schilderij of een tekening, een knutselwerk, een beeld. Alles mag!

bocht Industriestraat, Strijen
Deel jouw herinneringen aan Strijen!

Uiteenlopende herinneringen

"Geboren en opgegroeid in Strijensas, vanaf de pubertijd inwoner van Strijen. Mijn herinneringen zijn te uiteenlopend (en veel) om in dichtvorm over te brengen en uit de vele foto's zou ik niet kunnen kiezen. Daarom 'gewoon' mijn verhaal."

Lees het hele verhaal van Sharon Jonas

Een magazine voor en door 'ons'

Een tijdschrift, zo maar, in Strijen. Daar waar 'zoiets toch niet kan' en 'dat verkoopt hier toch niet'. Wel dus. Omdat 't leuk is om samen iets te creëren. En omdat we allemaal grôôs op Strijen zijn.

Lees het hele verhaal van STRN magazine
voormalig gemeentehuis, gemeente Strijen
sluis StrijenSas

Stuur ons jouw herinnering aan Strijen

Digitale inzendingen kan je e-mailen naar annette.vanderwulp@conquest.nl (bijlagen groter dan 10 MB graag via WeTransfer). 

Alle andere inzendingen kan je afleveren bij: 
museum Het Land van Strijen, Kerkstraat 45 in Strijen. Het museum is geopend op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

beeldmerk Van 't jaer is't geel

Van’t jaer is’t geel is een initiatief van de Gemeente Strijen in samenwerking met ConQuest.

Privacy verklaring

Contact

Annette van der Wulp
Industriestraat 6
3291 CL Strijen

0186 656 222
annette.vanderwulp@conquest.nl