Alle activiteiten op een rijtje

Augustus

Op dinsdag 21 augustus starten we officieel met de activiteiten voor Van ’t jaer is’t geel. Tijdens een persconferentie legt de burgemeester de bedoeling uit. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen tijdens de verschillende activiteiten die gaan komen!

persconferentie 21 augustus
vlag gemeente Strijen

September

Op 1 september is het team van Van ’t jaer is’t geel te vinden op de gezellige herfstmarkt. Bij de kraam op de braderie ontvangen inwoners van de gemeente Strijen een vlaggetjeslijn én een kerstmuts. Een kerstmuts in september? Ja! Voor een recordpoging in november én voor op de ijsbaan in december… Tijdens herfstmarkt hoor je het Van ’t jaer is’t geel lied. Zing jij ook mee?

gele boot in de haven van StrijenSas

Oktober

In oktober kleurt de gemeente Strijen geel. Doe ook mee door je huis, je straat, je school of je werkomgeving te versieren! De straat met de meeste gele versiering wint een mooie straatprijs! Hoe creatief ben jij?

gele boeien

November

In november staan drie activiteiten op het programma. Op 3 vliegt er een fotograaf over Strijen om onze mooie, geel versierde gemeente vanuit de lucht op de foto te zetten. Gemeente Strijen als het gele hart van de Hoeksche Waard! En heb jij je gele kerstmuts bewaard? Kom dan naar de ijsbaan, voor de recordpoging! Wij verzamelen zo veel mogelijk mensen met een gele kerstmuts op. Natuurlijk wordt dit ook vanuit de lucht vastgelegd! Nadat het fotomoment heeft plaatsgevonden, wordt ook de straatprijs uitgereikt.
Een week later opent de Van't jaer is't geel expositie in het museum Land van Strijen. Strijenaren hebben in de laatste maanden van een zelfstandige gemeente niet alleen de straten geel versierd, maar is er ook op de scholen en in het dagverblijf De Molenschaer hard nagedacht en gewerkt om te laten zien hoe ze Strijen in de laatste jaren gezien hebben. 

ijsbaan

December

In de eerste week van de kerstvakantie willen wij graag lekker schaatsen! Daarom leggen wij een tijdelijke ijsbaan aan van écht ijs, zodat iedereen hier gebruik van kan maken. Kom ook een rondje schaatsen en zet je gele kerstmuts nog eens op!

Wil je meer weten of heb je een idee? Laat het ons weten!

Wil je meer weten of heb je een leuk idee dat binnen het thema 'Van't jaer is't geel' past? Meld het ons!

beeldmerk Van 't jaer is't geel

Van’t jaer is’t geel is een initiatief van de Gemeente Strijen in samenwerking met ConQuest.

Privacy verklaring

Contact

Annette van der Wulp
Industriestraat 6
3291 CL Strijen

0186 656 222
annette.vanderwulp@conquest.nl